ארטישוק עם רוטב מיונז ושמיר
ארטישוק. מתה עליו. ברגע שהוא מופיע בסופר אני חייבת לקנות. אבל … למרות שהארטישוק גדול ויפה, אין לו הרבה תוכן. התחתית שלו יחסית קטנה. אבל אני אוהבת את כל ההתעסקות על העלים. בבית של ההורים היינו תמיד אוכלים ארטישוק עם רוטב מיונז ושמיר, וגם כשגדלתי המשכתי להכין את המנה הזאת.

יש כאלה שמשקיעים, מורידים את כל העלים ומנקים את הארטישוק עוד לפני הבישול, ומבשלים רק את התחתית. מבחינתי הכי כיף זה דווקא לבשל את הארטישוק שלם, וכשהוא מוכן אני תולשת כל פעם עלה וטובלת אותו ברוטב שאמא שלי הייתה (ועדיין) מכינה – מיונז ושמיר. כל עלה נטבל ברוטב הזה וכל עלה מקבל את היחס שמגיע לו.
לוקח חצי שעה לאכול שני ארטישוקים ואני מרגישה שבעה למרות שבעצם אכלתי כמות מאוד קטנה (זה טוב לדיאטה). אבל עצם ההתעסקות זה חלק מההנאה. ואוכל זה הנאה.

כדי להכין את הארטישוקים צריך קודם לשטוף אותם טוב מתחת למים זורמים, לנסות להוריד כמה שיותר אדמה וחול מתוך העלים (מה שאפשר). קוטמים את הגזע שלהם עד לבסיס, ושמים אותם בסיר מלא במים, עם קצת שמן, חומץ ומלח. מכסים חלקית את הסיר, מרתיחים את המים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.

בשביל הרוטב מערבבים 2 כפיות גדושות מיונז (אני משתמשת במיונז ביתי שאמא שלי מכינה), כמה טיפות מיץ לימון (אפשר מיץ משומר), כפית שמיר טחון (אני אוהבת להשתמש בקוביית שמיר טחון קפואה של "דורות", אבל אפשר פשוט קצת שמיר טרי אם יש לכם) וקצת מלח.


אז לא משנה אם אתם (כמוני) ואוהבים לאכול "עלה עלה", או שאתם משקיעים ומנקים את כל העלים לפני הבישול – תחתיות הארטישוק טעימות בכל צורה עם הרוטב הזה.
בתאבון והתעסקות מהנה 🙂

טיפים וטריקים:
- אם אתם לא אוהבים מיונז או שאין לכם בבית, אפשר להחליף בגבינה לבנה. עדיין יוצא טעים
- בזמן הבישול של הארטישוקים תסובבו אותם מדי פעם בסיר, כדי לוודא שכל הצדדים שלהם מתבשלים במים
ארטישוק עם רוטב מיונז ושמיר
מצרכים
לבישול:
- 2 ארטישוקים
- חומץ
- שמן
- מלח
לרוטב:
- 2 כפיות גדושות מיונז
- קוביית שמיר טחון קפוא או כפית שמיר טרי
- קצת מלח
- קצת מיץ לימון טרי או משומר, לא משנה
הוראות הכנה
- שוטפים את הארטישוקים מתחת למים זורמים
- קוטמים את הגזע של הארטישוקים עד לבסיס
- שמים את הארטישוקים בסיר מלא במים, עם קצת שמן, חומץ ומלח
- מכסים חלקית את הסיר, מרתיחים את המים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה
לרוטב:
- מערבבים 2 כפיות גדושות מיונז, כמה טיפות מיץ לימון (אפשר מיץ משומר), שמיר וקצת מלח