פרויקט איטלקי 1: פשטידת טורטליני ופטריות

אז כמו שרמזתי לאחרונה, הנה הגיע פוסט יפה ומושקע של אוכל איטלקי. איך הגעתי לזה? פשוט מאוד, קיבלתי הזמנה להשתתף בפרויקט איטלקי של אתר אונלייף הכולל בישול משותף עם חברה/אחות/סתם מישהי …

אחותי נבחרה בשמחה ומה שיצא הוא יום שישי בבוקר מלא בבישולים איטלקיים, אוכל טעים מאוד, צלם מוכשר (בני גם זו לטובה) והרבה כיף.

הפוסט המלא פורסם באתר אונלייף, ואני מביאה לכם אותו כאן בשני חלקים (מדובר בשני מתכונים) עם הרבה תמונות חדשות. החלק הראשון – פשטידת טורטליני. תהנו! (החלק השני הוא על רביולי גבינה ברוטב ערמונים ופטריות)

(שימו לב – לראשונה אני שמה גם תמונות של עצמי. זה ארוע חד פעמי, אז תנצרו את הרגע …)

פשטידת טורטליני של אמא. צילום: בני גם זו לטובה
פשטידת טורטליני של אמא. צילום: בני גם זו לטובה

~~~~~~~~~

כשקיבלתי מייל שבישר לי שנבחרתי להשתתף בפרויקט האיטלקי של אונלייף ושטראוס, התרגשתי מאוד. לא כל יום נוחתות אצלי בתיבה הצעות מעין אלה. רגע אחרי ההתלהבות הראשונית הגיעה תורה של ההתלבטות החשובה "עם מי לבשל?". חברה? האחיינית שמתמחה בקאפקייקס ומקרונים, או אולי אחותי הגדולה?

הפור נפל על אחותי, ולמרבה שמחתי, היא אפילו התלהבה, והתחילה כבר בשיחת הטלפון הראשונה לזרוק שטף של שמות מנות איטלקיות שאפילו אני לא הכרתי (ראה ערך "פרינטה").

 

אני (משמאל) ואחותי גילי. צילום:בני גם זו לטובה
אני (משמאל) ואחותי גילי. צילום:בני גם זו לטובה

לפני שמתחילים, קצת רקע : אני בת הזקונים, אבל במלוא מובן המילה. אחותי מבוגרת ממני ב- 15 שנה ובגלל פער הגילאים, יצא שאני ואחותי תמיד היינו בחלקים שונים של החיים. כשאני עליתי לגן חובה, היא עלתה על אוטובוס לצבא, הבת הגדולה שלה עומדת להתחתן והבן הגדול שלי עומד לעלות לכיתה א'. כל אחת בחלק אחר של החיים. אחותי, למשל, נמצאת כרגע בפרק ב' של חייה, אחרי שהתחתנה לפני כשנתיים עם מעצב תכשיטים איטלקי מוכשר שמבשל לה חדשות לבקריםאוכל איטלקי (שהפך לטבעוני בזמן האחרון), והם עסוקים ביצירת ושיווק התכשיטים פרי עיצובו. דווקא השוני הזה בינינו הוא זה שגרם לי לרצות לבשל איתה אוכל איטלקי. הקשר האיטלקי הכפול, פלוס זמן איכות עם אחותי (שזה משהו שאני לא זוכרת מתי קרה פעם אחרונה), היה בשבילי שמחה כפולה. כמובן שגם היא שמחה על ההזמנה.

ויוה לה טורטליני

לא היה פשוט לבחור מה נכין, אך האוריינטציה היתה איטלקית. בסופם של הלבטים, על המתכון הראשון חשבנו כל אחת בנפרד ומסתבר שבטלפתיה, היה זה אותו מתכון בדיוק: מאכל משפחתי של אימא שלנו שהייתה (ועדיין) מכינה אותו לפעמים במפגשים משפחתיים: פשטידת טורטליני עם פטריות. מבחינתי זה אוכל ילדות ואני נרגשת להכין אותו לראשונה בעצמי. המתכון השני, רביולי עם פטריות וערמונים, הוא שילוב טעמים קלאסי שאני רוצה לנסות כבר מספר חודשים, אחרי שאכלתי מנה דומה במסעדה.

שפית בפעולה. צילום: בני גם זו לטובה
שפית בפעולה. צילום: בני גם זו לטובה

 

קפיצה קדימה ליום שישי בבוקר: הבית ריק מילדים ובעלים, ורק אני, אחותי וספר בישול איטלקי עב כרס נמצאים במטבח. אנחנו עוברות עוד פעם על המתכונים לפני שהצלם מגיע, מוודאות שיש לנו הכול ובעיקר מתרגשות מאוד. אז איך זה ילך, סתם נבשל וזהו? לא הפעם. הפעם החלטנו על חילופי תפקידים. במתכון הראשון היא השף ואני הסו-שף שמקבלת הוראות איך ומה לחתוך, ובמתכון השני נתחלף. מעניין איך יהיה לתת הוראות לאחותי הגדולה. את זה עוד לא יצא לי לעשות.

בני הצלם מגיע, ואנחנו הופכים בן רגע לתלמידים בשיעור קצר על אוכל איטלקי שמעבירה אחותי: ידעתם, למשל, שלכל מחוז באיטליה יש את האוכל הייחודי שלו? ושהאיטלקים לא שמים שמנת ברטבים שלהם? אחרי שהסכמנו כולנו שכנראה שרוטב בולונז עם גבינה צהובה הוא לא המצאה איטלקית, התחלנו לבשל את פשטידת הטורטליני של אימא. יש משהו מאוד כיפי בלבשל עם אחותי מתכון של אימא שלנו. כל מי שטעם את פרי ידייה של אימנו תמיד אמר לה שהיא יכולה לפתוח מסעדה, אז עכשיו הרבה אנשים יוכלו לראות בעצמם איזה דברים טעימים אימא שלנו מבשלת.

 

שפית וסו שפית בפעולה. צילום: בני גם זו לטובה
שפית וסו שפית בפעולה. צילום: בני גם זו לטובה

אחותי היא השף והיא נותנת לי פקודות: תחתכי בצל! תחתכי פטריות! צריך להוסיף עוד שמן זית לבצל! אני ממלאת אחר ההוראות כמו ילדה טובה. קצת צוחקות, קצת מבשלות, קצת מצלמות, ובעיקר מאוד נהנות.

במהלך הבישול אנחנו מגלות שהדעות שלנו על אוכל שונות לגמרי. אחותי הפכה לטבעונית בשנה האחרונה ומשתדלת לאכול מזון בריאות, ואני מכינה אוכל טעים (ולא טבעוני בכלל), שגם הקטנים יסכימו לאכול. הפריזר שלי מלא בשניצלים וגבינה צהובה מגוררת, ושלה בקמח חומוס. יחי ההבדל הקטן.

בזמן שהפשטידה בתנור והבית מתחיל להתמלא בריחות, אנחנו פונות למתכון השני, הקלאסי. עכשיו אני לוקחת פיקוד ואומרת לאחותי: תחתכי בצל! תוציאי חמאה! די משעשע לתת הוראות לאחותי שעושה את עבודתה נאמנה, אבל פה ושם מגלה נטיות התמרדות קלות. בינתיים בעלי נכנס הביתה ומנסה למצוא משהו "לטעום". היות שהמנות עדיין לא מוכנות, אני שולחת אותו להתנחם בבמבה. כן,  גיברותי ורבותיי, חדשות מרעישות, הבעל של בלוגרית האוכל אוכל במבה. והנה עוד חדשות מרעישות – גם הבלוגרית בעצמה גנבה לו קצת. וגם אחותה. וגם הצלם. ערמונים, פטריות, פסטה ובמבה. שילוב מנצח.

שתי אחיות מבשלות. צילום: בני גם זו לטובה
שתי אחיות מבשלות. צילום: בני גם זו לטובה

מקץ המתנה עתירת במבה, האוכל מוכן ומוצג לראווה על השולחן בסלון (אחרי שהזזנו את כל הצעצועים). בני הצלם המוכשר מסדר את המצלמה ואת השולחן ומעביר לנו שיעור על סטיילינג וצילום אוכל. פתאום אני מבינה כמה אני לא מבינה כלום בצילום אוכל. מבחינתי החלק העיקרי זה לבשל, והתמונות כבר יצאו איכשהו בסדר. החדשות הטובות: מפה אפשר רק להשתפר, ותודה לבני על ההשראה.

אז עם מה יצאתי? קודם כל עם אוכל טעים בבית. וחוץ מזה, זמן איכות כיפי במיוחד עם אחותי, שזה משהו שאני מוקירה, ומקווה שבפעם הבא לא נצטרך פרויקט בישול כדי לבלות ביחד רק שתינו. למדתי גם הרבה על אוכל איטלקי, על עיצוב ועל צילום. ובין לבין ותוך כדי, היה כיף, מעניין וטעים.

אגב, גם בעלי וההורים אהבו מאוד את האוכל. אימא אישרה שהפשטידה מצוינת, בעוד שאת הילדים פחות עניין  הפרויקט האיטלקי ויותר עניינו שניצלים, קציצות ופתיתים. זה לפחות מה שהם ביקשו. כנראה שגם הם צריכים קצת לגדול כדי להעריך אוכל איטלקי כמו שצריך.

ועכשיו לת'כלס, פינת ההוראות:

מצרכים לפשטידת טורטליני. צילום: בני גם זו לטובה
מצרכים לפשטידת טורטליני. צילום: בני גם זו לטובה

כדי להכין את הפשטידה, קודם כל מכינים את הטורטליני לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד. אנחנו השתמשנו בטורטליני טרי של שטראוס ממולא פטריות. דקה בישול וזהו.

מחממים קצת שמן זית במחבת עמוקה, מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.

טורטליני טרי. צילום: בני גם זו לטובה
טורטליני טרי. צילום: בני גם זו לטובה
שמן זית בפעולה ... צילום: בני גם זו לטובה
שמן זית בפעולה … צילום: בני גם זו לטובה
פטריות ובצל. צילום: בני גם זו לטובה
פטריות ובצל. צילום: בני גם זו לטובה

מוסיפים את הפטריות ומניחים להתבשל למספר דקות. מוסיפים אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים. בסוף הטיגון מוסיפים שמנת וחלב. מערבבים כך שלא יהיה סמיך מדי (אפשר להוסיף עוד חלב אם צריך).

מורידים מהאש, מוסיפים את הטורטליני ושתי ביצים ומערבבים היטב. מכניסים לתבנית פיירקס משומנת ואופים במשך 20-30 דקות, עד להשחמה. אפשר להוסיף לפני האפייה גבינה מגוררת מעל.

צילום: בני גם זו לטובה
צילום: בני גם זו לטובה
טורטליני. צילום: בני גם זו לטובה
טורטליני. צילום: בני גם זו לטובה
הפשטידה מתכוננת לתנור. צילום: בני גם זו לטובה
הפשטידה מתכוננת לתנור. צילום: בני גם זו לטובה
גם אני ניסיתי לצלם... צילום: בני גם זו לטובה
גם אני ניסיתי לצלם… צילום: בני גם זו לטובה
פשטידת טורטליני. צילום: בני גם זו לטובה
פשטידת טורטליני. צילום: בני גם זו לטובה

 

פשטידת טורטליני של אמא. צילום: בני גם זו לטובה
פשטידת טורטליני של אמא. צילום: בני גם זו לטובה

פשטידת טורטליני ופטריות

פשטידת טורטליני ופטריות לפי מתכון של אמא שלי
זמן הכנה20 דקות
זמן אפייה30 דקות
זמן כולל50 דקות
מנה: פסטה, פשטידה
מטבח: איטלקי
מחבר: אמא שלי

מצרכים

  • חבילת טורטליני טריים
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים
  • 2 חבילות פטריות טריות פרוסות
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • מלח, פלפל
  • שמנת לבישול 10% או 15% (אפשר גם 32%)
  • חצי כוס חלב
  • 2 ביצים

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל- 180 מעלות. מכינים את הטורטליני לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד. מחממים קצת שמן זית במחבת עמוקה, מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה.
  • מוסיפים את הפטריות ומניחים להתבשל למספר דקות. מוסיפים אבקת מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים. בסוף הטיגון מוסיפים שמנת וחלב. מערבבים כך שלא יהיה סמיך מדי (אפשר להוסיף עוד חלב אם צריך).
  • מורידים מהאש, מוסיפים את הטורטליני ושתי ביצים ומערבבים היטב. מכניסים לתבנית פיירקס משומנת ואופים במשך 20-30 דקות, עד להשחמה. אפשר להוסיף לפני האפייה גבינה מגוררת מעל.

 



3 תגובות על “פרויקט איטלקי 1: פשטידת טורטליני ופטריות”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דרוג המתכון